Familj som äter lunch på uteserveringen på Toppstugan

Mat och fika

Under senare år har vi utvecklat utbudet för både vuxna och barn. Valen är många, från grillat i backen till fondueafton på Restaurang Toppstugan.

I Orsa Grönklitt finns ett brett utbud av mat och upplevelser. Oavsett om det gäller en mysig middag eller mättande lunch efter några timmar i backen så finns goda alternativ. Du kan välja om du önskar att äta på någon av våra restauranger eller kaféer eller besöka vår närlivs för att göra din egen mat i stugan. Alla våra matställen ligger på bekvämt avstånd från pister och spår.

Restauranger

Uteserveringen på Toppstugan en solig vinterdag

Toppstugan

Välkommen till Toppstugan belägen på 561 meters höjd över havet med milsvid utsikt över Siljan. Toppstugan erbjuder en härlig lunchmeny för att mätta magen mellan åken i backen och även smarriga smörgåsar samt våfflor och fika för dig som är lite mindre hungrig.

Skidåkare stående utanför restaurangbyggnad

Ugglan & Björnen

På Ugglan & Björnen finns en plats för alla. Här erbjuds kombinationen av restaurang, kafé och bar i samma lokal och även mångsidig skidåkarbuffé, smarriga pizzor och grillade burgare. På Ugglan & Björnen finns även biljard, dart och barnens egna lekrum. Givetvis finns även gratis wifi i hela lokalen!

Kafé Koppången i Rovdjurscentrum

Kafé Koppången

Välkomna att slå er ner och njut av en fika. Här finns lättare fikabröd och smörgåsar att välja bland. Kafé Koppången hittar du vid entrén till Orsa Rovdjurspark.

Mat för alla smaker

Bild på hyllorna i Närvlivsbutiken i Orsa Grönklitt

Närlivs

Centralt belägen bredvid Gästcenter finns vår Närlivs. Välkomna till vår lilla matbutik med ett urval av basvaror och de nödvändigaste färsk och kylvarorna.

I vinter erbjuder Närlivs utkörning av matvaror direkt till din stuga. Beställ innan kl. 18.00 för utkörning dagen därpå.

Närbild på en vedeldad brasa inifrån Rädsjöstugan i Orsa Grönklitt

Rädsjöstugan

Bjud familj och vänner på en trevlig och annorlunda kväll i vår vackert belägna eldpallkoja vid Rädsjöns strand. Pris: 900 kr/halvdag inkl. ved. Bokas genom Gästcenter via telefon 0250–462 12.

Polargrillens meny sitter på vagnens långsida

Polargrillen

Välkomna till Polargrillen som finns i bästa ski-in-läge i Barnbacken. Här finns korv, hamburgare, läsk, kaffe och annat gott till familjevänliga priser. Perfekt för dig som vill få ut mer av skiddagen.

En flicka som sitter och äter i slalomhjälm

Kafé Norrbacken

Njut av en fika eller lättare lunch omringad av storslagen natur vid Norrbacken, intill Norrliften.

20200228 Dag 1 A7RIII 128 Stor (548658)

Grillplatser

Omgivningarna runt anläggningen är som gjorda för en härlig matupplevelse utomhus eller i egna små krypin. Längs stigarna kring Rädsjön finns flera vindskydd med ordnade grillstäder. I direkt anslutning till stugor och lekplatser finns flera grillstäder utsatta. En stor grillplats finns vid barnområdet, vid pulkabacken.